Prajitura imposibila: ciocolata, crema de zahar ars si caramel (chocoflan) – also in English

Banana&Chocolate

For English please scroll down

In sfarsit, am ajuns sa postez si aceasta reteta. Cred ca asteapta sa fie postata de doi ani, timp in care am tot adaptat reteta (si vasul in care se coace), pana cand am gasit combinatia perfecta.

De ce “prajitura imposibila”? Pentru ca este o prajitura vrajita, al carei straturi isi inverseaza pozitia in timpul coacerii. Da, nu glumesc, intra in cuptor intr-o ordine si ies in ordinea inversa 🙂

chocoflan caramel (32)

Este o prajitura traditionala mexicana, care se numeste chocoflan, si a carei reteta originala se afla aici. Dar pentru ca reteta originala avea prea multe ingrediente care sunt greu sa imposibil de procurat la noi (cajeta, lapte condensat, lapte evaporat) am cautat solutii sa o adaptez. Am inlocuit si prajitura de ciocolata cu o alta reteta care mie imi place mult. Asadar, ceea ce urmeaza sa va prezint este o reteta complet diferita…

View original post 1,069 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s